Almere City thuis onderuit tegen Willem II

ALMERE • Vr 4 oktober 2024 | 20:05 • Vrijdag 4 oktober 2024 | 20:05

Almere City FC is er vrijdagavond opnieuw niet in geslaagd een wedstrijd te winnen in de eredivisie. In het eigen Yanmar stadion was Willem II met 0-1 te sterk door een late goal van invaller Ahmed Fatah. Door deze nieuwe nederlaag blijft Almere voorlaatste met slechts 2 punten uit de eerste 8 wedstrijden.

'City' was in de eerste helft de bovenliggende partij in eigen huis. De ploeg van Maduro begon vol energie en drive aan de wedstrijd en was een aantal keren gevaarlijk voor de goal van Willem II, maar Zagaritis, Ritmeester van de Kamp en Robinet konden prima mogelijkheden niet succesvol afronden.

In de slotfase van de 1e helft zakte Almere City wat weg en drong Willem II iets meer aan. De Brabanders leken vlak voor rust een strafschop te krijgen na een vermeende overtreding van Ricardo Visus op Rob Nizet.

ANP
Scheidsrechter Van der Laan kwam echter terug op zijn beslissing, nadat hij door de VAR naar het scherm was geroepen. Beide ploegen gingen vervolgens rusten met een 0-0 stand.

In de 2e helft ging Almere City door met de jacht naar de openingstreffer. Tahiri zag een schot op de bovenkant van de lat belandden, terwijl een vrije trap van Thom Haye gekeerd werd door Willem II doelman Didillon.

ANP
Willem II was nog niet gevaarlijk geweest in de 2e helft tot de 78e minuut: invaller Amar Ahmed Fatah mocht opstomen en vuurde vervolgens een kanonskogel af, die via de onderkant van de lat snoeihard binnensloeg: 0-1.

Deze klap kwam Almere City niet meer te boven en zo leed de ploeg van Hedwiges Maduro opnieuw een nederlaag tegen een directe concurrent. Volgend weekeinde komen de Almeerders niet in actie in verband met interland-voetbal. Op zaterdag 19 oktober hervat Almere City de eredivisie met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.