SV Urk mist veel kansen en verliest daarom zuur met 0-4 van Sparta Nijkerk

URK • Za 5 oktober 2024 | 19:48 • Zaterdag 5 oktober 2024 | 19:48

De voetballers van SV Urk hebben zaterdagmiddag een zure nederlaag geleden in de Derde Divisie. De ploeg van trainer Peter Wesselink moest voor eigen publiek met 0-4 buigen voor Sparta Nijkerk dat zeer efficiënt met de kansen omging. Bij de rust stonden de Urkers onnodig al met 0-3 achter.

Levensgrote kansen

De wedstrijd verliep voor Sparta Nijkerk, de nummer vier uit de competitie, van begin af aan uitstekend. Na twee minuten leverde een lange trap van de doelman voor de gasten al meteen resultaat op. Topscorer Tyrone Fonville dook in het gat achter de Urker defensie en hij promoveerde de pass van zijn doelman tot een assist door de bal hard in de touwen te schieten: 0-1. Urk wanhoopte niet, maar ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze aanvalsdrift leverde twee levensgrote kansen op, maar deze werden niet op waarde geschat door Jarno van Essen. Daarna rolde de bal na een scrimmage voor het Nijkerker doel ook nog eens tegen de paal. Het zat de Urkers niet mee.

Foute inspeelpass

Aan de andere kant van het veld wisten de gasten in de 26e minuut wel weer het net te vinden. Een foute inspeelpass van Riekelt Jan Brands luidde een uitbraak van de Spartanen in. Het was opnieuw Fonville die de bal met veel gevoel in de verre rechterhoek achter de kansloze Auke Kaptijn schoot: 0-2.

Zeven minuten voor rust is Sparta Nijkerk weer zeer effectief. Doelman Auke Kaptijn kan een schot nog keren, maar in de rebound kan Jerry Geurtsen vrij inschieten en de ruststand van 0-3 op het scorebord zetten.

Twee minuten daarna krijgt Urker spits Van Essen opnieuw een grote kans. Hij wordt vanaf de rechterkant op maat bediend door Lucas Schraal. Maar de Urker topscorer had zijn dag niet. Hij schiet de bal hoog over.

Aanvalsdrift

In de tweede helft heeft Urk voornamelijk de bal en de meeste aanvalsdrift. Maar het levert allemaal niets op. De nog maar net ingevallen Ruben Caldenhoven zet in de 75e minuut met zijn eerste balcontact de 0-4 eindstand op het scorebord.

Voor de ranglijst maakt deze nederlaag niets uit. De Urkers (18 punten) blijven na acht speelrondes de nummer drie achter koploper IJsselmeervogels (21 punten) en nummer twee DOVO (20 punten). Sparta Nijkerk is de nummer vier met één punt achterstand op SV Urk.